Europa Conference League

«Πάγωσε» την Κυανή Ακτή και επέστρεψε στα ημιτελικά η Βασιλεία!

Με ανατροπή και δεύτερο γκολ στην παράταση, η Βασιλεία νίκησε 2-1 τη Νις στην Κυανή Ακτή και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Επέστρεψε σε ευρωπαϊκή τετράδα η Βασιλεία. Οι Ελβετοί νίκησαν στην παράταση 2-1 (κ.α. 1-1) τη Νις στην Κυανή Ακτή στον δεύτερο μεταξύ τους προημιτελικό του Europa Conference League, ανατρέποντας το 2-2 της πρώτης αναμέτρησης στο «Σεντ Γιάκομπ» την περασμένη Πέμπτη, και προκρίθηκαν στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Φιορεντίνα, 11 και 18 Μαΐου, επιστρέφοντας στην τετράδα ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 2020 και τη συμμετοχή τους τότε στο Europa League.

Οι «νισουά» προηγήθηκαν με τον Λαμπόρντ, όμως οι Ογκουστίν και Ονούχου έφεραν την ανατροπή.

Το ματς
Οι «νισουά» μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο κι είδαν να τους ακυρώνεται σωστά γκολ ως οφσάιντ στο πρώτο πεντάλεπτο με τον Λαμπόρντ. Όμως, στο 9’ ο Γάλλος επιθετικός εκμεταλλεύτηκε τον ωραίο συνδυασμό και την ωραία μπαλιά από τον Ράμσεϊ και, μέσα από την περιοχή, με σουτ έκανε το 1-0. Ο ίδιος συνέχιζε να χάνει ευκαιρίες μαζί με τους υπόλοιπους μεσοεπιθετικούς των γηπεδούχων, με τους Ελβετούς να απειλούν μόλις μια φορά σε όλο το πρώτο 45λεπτο.

Η Νις μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 59’ το VAR της πήρε πέναλτι πίσω. Ομως, οι πολλές αλλαγές στο 75’ αποσυντόνισαν τους παίκτες της γαλλικής ομάδας κι ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα. Έτσι, στο 83’ ο Ντιουφ προειδοποίησε τους γηπεδούχους και στο 86’, ύστερα από εκτέλεση φάουλ, ο Καλαφιόρι έδωσε ασίστ με το κεφάλι στον Ογκουστίν που με απευθείας βολέ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-1. Στο 88’, ο Εντόι έχασε ευκαιρία για το 1-2 και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Οι «νισουά» μπήκαν πιο αποφασισμένοι στην έναρξη του έξτρα ημιώρου κι έχασαν δύο ευκαιρίες για να κάνουν το 2-1. Ομως, ήρθε στο 98’ η «ψυχρολουσία», όταν, ύστερα από φάση διαρκείας, ο Μαλές έκανε τη σέντρα κι ο Ονούχου με κεφαλιά έκανε το 1-2. Οι Τσάκα και Ράμσεϊ έχασαν τις τελευταίες καλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος εκατέρωθεν.

Στο 110’, ο Μαλές με απευθείας εκτέλεση φάουλ ανάγκασε σε εντυπωσιακή επέμβαση τον Σμάιχελ, με τους Ελβετούς να «παγώνουν» σιγά-σιγά τον ρυθμό και να μη δημιουργείται κάποια αξιόλογη φάση μπροστά στις δύο εστίες, οπότε οι πρώην πρωταθλητές Ελβετίας επέστρεψαν μετά από τρία χρόνια σε τετράδα ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x